معرفی رشته كامپيوتر
مقدمه:
رشته كامپيوتر يكي از گروههاي زمينه خدمات از شاخه كاردانش است كه علاوه بر داشتن دروس عمومي و پايه(كه در تمام گرايشهاي آن مشترك است) ,داراي دروس مهارتي مختلفي بسته به نوع رشتة مهارتي مي باشد با آموزش دروس مهارتي هر گروه ، فراگيران علاوه بر اينكه به طور كلي با كامپيوتر آشنا مي شوند. اصول و مباني لازم را براي ورود به رشته ها و گرايشهاي تخصصي مربوطه كسب مي كنند.اين رشته شامل 5 گرايش زير با زمينههاي شغلي متنوعي مي باشد:
ü طراحی صفحات وب
ü تصویر سازی کامپیوتری
ü تولید چند رسانه ای
ü تعمیر عمومی کامپیوتر
ü برنامه سازی کامپیوتری
معرفی رشته تصویر سازی کامپیوتری:
رشته تصویر سازی کامپیوتری: این رشته از رشته های شاخه کار دانش می باشد فرد در این رشته مهارتهای کاربری کامپیوتر را در دو درس رایانه کار مقدماتی و پیشرفته فرا می گیرد ودر ضمن کار، با نرم افزار های فتو شاپ و دیگر نرم افزارهای گرافیکی(freehand, coreldraw,photoshop) آشنا می شود دانش آموز در این رشته میتواند کارت ویزیت و طرح روی جلد کتابها را طراحی کندو اصلاح تصاویر و فیلم ها را فرا می گیرد .
الف : چه کسانی می توانند دراین رشته ثبت نام نمایند ؟(ورودی مقطع)
کسانی می توانند وارد این رشته شوند که موفق به گذراندن دروس کلاس اول متوسطه شده باشند و در فرم انتخاب رشته خود این رشته را انتخاب نمایند و هیچگونه پیش نیاز دیگری لازم نمی باشد و دانش آموزان عزیز فقط با توجه به علاقه خود می توانند با مراجعه به هنرستان کاردانش و ارائه مدارک شخصی و تحصیلی گذشته ثبت نام نمایند.
ب: مدت زمان تحصیل چگونه است ؟ چه مهارت ، یا دروسی آموخته می شود ؟
در هنرستان کاردانش دو سال تحصیلی دوم و سوم وجود دارد . (به دانش آموزان در این مقطع هنر جو گفته می شود)
سال دوم :با دروس عمومي مانند ، جغرافیا، زبان خارجه ، ادبیات فارسی، آمادگی دفایی، عربی 2، دین و زندگی 2 ، قانون كار ودروس تخصصي مانند، رايانه كار مقدماتي و طراحي امور گرافيكي ارئه می گردد .در این سال هنرجویان با گذراندن مهارت طراحي به كمك رايانه ، ويرايش عكس، طراحي جداول، ساخت اسلايد، طراحي نمودار و... که این مهارتها 150ساعت بصورت تئوری و 270 ساعت بصورت عملی برگزار می گردد و در خردادماه آن سال علاوه بر دروس عمومی از مهارتهای مورد اشاره بصورت تئوری و عملی آزمون گرفته ودر صورت قبولی در آزمون به هنرجو گواهینامه استاندارد درجه دو کامپیوتر رشته تصویر سازی از سوی سازمان آموزش و پرورش اعطا می گردد.
در سال سوم: با دروس عمومی مانند عربی، دین و زندگی 3، زبان فارسی2، کارآفرینی،ایمنی بهداشت،تاریخ و دروس تخصصی مانند رایانه کار درجه 1،کورل دراو، فری هند، کارورزی ارائه می گردد. مهارتهای تخصصی 163 ساعت به صورت تئوری و 407ساعت به صورت عملی می باشد که هنرجوها با گذراندن این دروس با مهارتهای بیشتر در کامپیوتر آشنا شده و آماده بازار کار و دانشگاه میگردند. در خردادماه همان سال از هنرجویان آزمون مهارت مربوطه بصورت تئوری و عملی گرفته شده و دیپلم مربوطه از سوی سازمان آموزش و پرورش در صورت گذراندن کلیه دروس . مهارتهای سال دوم و سوم به هنرجو دیپلم مربوط به رشته کاپیوتر (تصویر سازی) از سوی وزارت آموزش و پرورش صادر می گردد.
آینده شغلی :
زمينه هاي اشتغال مهارت آموختگان رشتة كامپيوتر تصویرسازی:
ü طراحی کامپیوتری جلد کتاب ،مجله، نوار، بروشور ،کاتالوگ
ü طراحی کامپیوتری آرم و تمبر و اسکناس
ü طراحی کامپیوتری آگهی و تابلوهای تبلیغاتی
ü کاریکاتوریست
ü تصویرگری و صفحه آرایی کامپیوتری
و همچنین هنرجویان پس ازاتمام دوره تحصیلی در هنرستان کاردانش علاوه بر در یافت سه مدرک از سازمان آموزش و پرورش که تمامی امتحانات در همان هنرستان محل تحصیل انجام می گیرد ، موفق به دریافت مدرک دیپلم از وزارت آموزش و پرورش گردیده که بعدازاتمام تحصیل به دلخواه خود می تواند وارد بازار کار شده و در شرکتهای خصوصی كامپيوتر، خدمات كامپيوتري و اينترنتي و کلیه ادارت دولتی و شرکتهای دولتی که به نوعی با كامپيوتر مرتبط باشند مشغول به کار شوند و همچنین فارغ التحصیلان این رشته می توانند به صورت فردی یا گروهی و بصورت خود اشتغالی اقدام داير كردن شركتهاي تبليغاتي نموده ويا كارهاي تبليغاتي براي شركتها انجام دهند و هم چنين براي برنامه نويسان ،صفحات گرافيكي تهيه نمايند.
وزارت آموزش و پرورش مفتخر است که با ایجاد هنرستانهای کار و دانش و آموزش فرزندان ایران اسلامی نیروهای ماهر کشور عزیزمان را تعلیم دهد
نحوه راهيابي به مقاطع تحصيلي بالاتر:
دانش آموزان اين رشته پس از گذراندن دورس خود با موفقيت مدرك ديپلم كامپيوتر را كسب مي نمايند،كه در صورت علاقه به تحصيل مي توانند به طرق ذيل در سطوح بالاتر ادامه تحصيل دهند:
بدون گذراندن دوره پيش دانشگاهي در آزمون سراسري دورهي كارداني پيوسته شركت نموده و پس از احراز قبولي در يكي از آموزشكدههاي فني و حرفهاي سراسر كشور ادامه تحصيل داده و موفق به اخذ مدرك كارداني شوند.
بدون گذراندن دوره پيش دانشگاهي درآزمون ورودي آموزشكدههاي وابسته به دانشگاه جامع تكنولوژي (علمي ـ كاربردي ) شركت نموده و پس از احراز قبولي ادامه تحصيل داده وموفق به اخذ مدرك كارداني شوند .
بدون گذراندن دوره پيش دانشگاهي در آزمون سراسري دانشگاه آزاد اسلامي شركت نموده و پس از احراز قبولي، در دوره كارداني پيوسته ادامه تحصيل داده و موفق به اخذ مدرك كارداني شوند.
در آزمون تغيير رشته يكي از دورههاي پيش دانشگاهي هنر ، علوم رياضي، علوم تجربي، علوم انساني و علوم و معارف اسلامي شركت نموده و پس ازاحراز قبولي، دوره مذكوررا گذرانده و سپس ازطريق آزمون سراسري دانشگاهههاي دولتي و آزاد اسلامي ادامه تحصيل داده و موفق به اخذ مدرك كارشناسي شوند .فارغالتحصيلان تعدادي از رشتههاي كارداني پيوسته فني وحرفهاي كه دوره كارشناسي ناپيوسته رشته تحصيلي آنان مصوب گرديده است، مي توانند درآزمون ورودي مربوط شركت نموده و پس از احراز قبولي، دردانشگاههاي طرف قرارداد آموزش و پرورش ادامه تحصيل داده وموفق به اخذ مدرك كارشناسي شوند .
مزیتهای رشته كامپيوتر (تصوير سازي):
1- نداشتن مقطع پیش دانشگاهی
2- نداشتن کنکور درورود به دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه علمی کاربردی
3- یاگیری یک یا چند مهارت جهت اشتغال به کار با مدرک دیپلم
4- دریافت چند دیپلم با گذراندن دو سال در هنرستان کاردانش
5- کسب اعتماد به نفس بالا در زندگی و محو شدن کلمه ای به نام کنکور در فکر
6- اشتغال به کار آسان در شرکتهای خصوصی كامپيوتر و شرکتهای دولتی و اداراتی که به نوعی با كامپيوتر ارتباط داشته باشند.
در پایان لازم به ذکر است که دانش آموزانی که از قدرت تجسم و هنر بهره ذاتی برده و دروس زبان خارجه را خوب بدانند در این رشته جایگاه ویژه ای خواهند یافت